Om mig

Varför masserar jag hästar?
För en massa år sedan fick jag helt plötsligt fruktansvärt ont i min axel. Sedan i nacken. Och i ryggen. Till slut hade jag så ont att jag inte ens kunde klä på mig själv. Då gick jag till en naprapat/massör som visade hur sned jag var och gav mig ett styrke- och stretchingprogram.

”Det här kommer ta tid”, sa naprapaten. Äsch, tänkte jag, max tre veckor. Det tog sex månader. Jag grät på nätterna de första månaderna på grund av att musklerna smärtade. De var ju tvungna att börja arbeta på ett annat, dvs rätt sätt.

Det var under de här tuffa sex månaderna mitt intresse för hästmassage började. Naturligtvis måste ju hästar också vara sneda och ha ont. Jag sökte efter hästmassageutbildning, hittade Axelsons och började jobba professionellt som hästmassör hösten 2000.

Att vara hästmassör är krävande, både fysiskt och psykiskt, men det är det värt. Särskilt när hästen man masserar plötsligt vänder sitt huvud och tittar på en med sina mörka, vänliga ögon som säger ”Guuuu, vad skönt!”.

Varför håller jag kurser?
Jag vill av hela mitt hjärta att så många hästar som möjligt ska få må bra.

Min utbildning
Mina hästkunskaper är både praktiska och teoretiska. Jag har hållit på med hästar sedan barnsben och höll min första kurs i hästvård redan som 14-åring. Jag har haft egen häst sedan drygt tio år, blev Diplomerad hästmassör år 2000 och går kontinuerligt på fortbildning.

o SWUS Uppbyggande träning för häst, steg 1 (2019)
o Work in hand och ridkurser för Craig Stevens (2009 – löpande)
o REHAB för hästens ryggproblem, Axelsons Animal School (2008)
o Hästens rörelseapparat, 5p SLU Uppsala (2004)
o Hälso- och sjukvård av häst, SLU Uppsala (2003-2004)
o Hästens förutsättningar för arbete steg 2, Stall Rockelstad (2003)
o Utfodring av häst – idag och imorgon, SLU Uppsala (2003)
o Sadelinprovning, Sadelmakarnas branschorganisation (2002)
o Hästens förutsättningar för arbete steg 1, Stall Rockelstad (2002)
o Flexion-Relaxion, Jean-Calude Racinet (2002)
o Hästens husapotek, Axelsons Animal School (2001)
o Fölbenskorrigering, Billy Nevill, Strömsholm (2001)
o Diplomerad hästmassör vid Axelsons Animal School (2000)

pia.schiller@voxpr.se, 0708-12 54 40

SONY DSC
Här masserar jag vackra Papi.

En reaktion till “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s