…sen kan du gå in i stallet. Jag har masserat hästar sedan år 2000 och tyvärr tycks det som om alltfler är stressade i stallet och tillsammans med sin häst. Hästen är extremt känslig. Den läser av dig blixtsnabbt. Är du stressad, arg, upprörd så vet din häst det direkt du kommer in i stallet. Egentligen innan du kommer in. så känsliga är de.

Min första häst var ett mycket klokt sto. Halvblod av den äldre stammen. Ni vet, lite grövre, längre rygg. Jag var mitt i livet, hade jättemycket på jobbet och stressade på som en galning. Rusade till stallet och in i hennes box. Vad gör hon? Vänder sig demonstrativt om och ställer sig med bakdelen mot mig. Inte så att hon ville hota mig, utan hon ville visa ”lugna ned dig innan du kommer in till mig”.

Så jag gick ut, tog tre djupa andetag, lät stressen rinna av och så gick jag in till henne igen, min kloka, vackra häst. Och nu var jag välkommen. Testa du också. Du gör din häst glad och dig själv en hälsotjänst.