Agria publicerade nyligen en undersökning (Agria Panelen) som visar att hästar bidrar till en bättre vardag under pandemin. Att hästar får oss att må bra, visste vi ju, eller hur? Med tanke på allt gott denna fantastiska varelse ger oss, tycker jag att det är ännu viktigare att vi påminner oss om vårt ansvar för att hästen ska må bra.

Som hästägare har vi ett ansvar att ge vår häst förutsättningar för att må bra. För mig är träningen av hästen och att ha koll på hästens fysiska status väldigt viktiga delar i hästens hälsa. Uppbyggande träning enligt SWUS och massagebehandling går därför hand i hand.

Det finns många behandlingar som verkligen bidrar till hästens hälsa och välmående. Men trots att vi älskar hästen och bara vill den väl, kan vi i välmening kan göra den illa. Om hästen har en skada eller har ont någonstans måste vi tillkalla veterinär, inte först pröva alternativa lösningar. Vi har en  djurskyddslag för att säkerställa ett gott djurskydd, främja en god djurvälfärd och respekt för djur. Den 1 mars 2019 började nya föreskrifter om hästhållning gälla. Läs gärna mer här. https://tinyurl.se/2QL